fbpx

Alegeri

Alegeri

Oamenii au permanent tendinta de a spune “M-am inselat cand am ales partenerul de cuplu”.

Dar spun asta numai atunci cand relatia incepe sa scartaie, sau chiar se destrama.

“Am ales gresit!”

“ Nu este omul care am crezut ca este!”

“ S-a schimbat! Nu il/o mai recunosc!”

De fapt, nu alegem gresit. Pentru ca nu alegem constient.

Toate alegerile pe care le facem sunt facute de mintea subconstienta, acea parte a icebergului care sta in apa si pe care nu o vedem. Alegem fara sa analizam. Dar nu pe celalalt sa-l analizam, ci pe noi insine, nevoiele noastre si dorintele noastre .

Alegem in functie de ceea ce continem. Programe implementate de parinti, rude, societate, scoala. Alegem pentru ca asa fac si prietenii nostri. Alegem pentru ca e mai bine cu… decat fara… Alegem doar ca sa alegem.

Si dupa un timp, fara ca macar sa ne punem intrebarea de ce am facut acea alegere, acuzam. Ii acuzam pe altii pentru ca am ales noi gresit.

Ideal ar fi sa intelegem ca oamenii pe care ii alegem in acest mod au un rol extrem de important in viata noastra. Tocmai acela de a ne face constienti de ceea ce continem la nivel subconstient si sa ne elibereze de acele programe care nu fac decat sa ne saboteze viata si bucuria vietii.

Nu mai arunca cu noroi in cel care pleaca de langa tine pentru ca acel om nu este vinovat. Alegerea a fost a ta. El a venit, si-a indeplinit misiunea langa tine si pleaca. Dar experienta ta nu se termina aici. Intreaba-te cu ce scop a venit acel om in viata ta. Ce ai de invatat din experienta respetiva. Destrama firul in mii de alte fire si ajungi astfel la cele mai ascunse traume ale tale. Astfel incat urmatoarea alegere sa nu-ti mai aduca durere, dezamagire.

Atat durerea cat si dezamagirea sunt lectii. Doare ca nu esti liber. Esti dezamagit pentru ca ai asteptat ca cel de langa tine sa iti satisfaca niste nevoi pe care nici tu nu stii ca le ai.

Macar de ai stii ce doare! Sau ce te-a dezamagit.

Majoritatea oamenilor nu inteleg si nici nu se vindeca. Pentru ca nu accepta. Continua sa creada ca intotdeauna este altcineva de vina pentru suferinta lor.

Tu Omule, le contii pe toate: suferinta, bucurie, pace, razboi, calm, furie, compromis, libertate, iubire, ura, inteligenta, prostie, rautate,blandete, putere si infrangere.

De tine depinde ce alegi sa manifesti!

Inveti si te ridici, sau acuzi si ingenunchezi!

V@lentin@