fbpx

Terapia Bowen

Terapia Bowen este un sistem terapeutic dinamic, cu aplicare pe muschi si tesut conjunctiv. Este denumita si tehnica manuala homeopata.

Aceasta tehnica foloseste transmiterea de mici impulsuri, bine controlate, ce stimuleaza organismul sa
se autovindece, adesea la nivele foarte profunde.

Cabinet bowen

Terapia Bowen (Bowtech) a fost concepută în anii ’50, de regretatul Thomas Ambrose Bowen, în Geelong, satul Victoria – Australia. Deși Tom nu avea pregătire de specialitate în domeniul medicinii, a devenit un terapeut celebru, cu mai mult de 13.000 pacienți pe an.

Aceasta terapie este o tehnica manuala, total neinvaziva care ajuta corpul sa isi restabileasca starea de echilibru fizic, mental si emotional.

Aplicata prin secvente de miscari, pe intreg corpul, peste muschi, tendoane, legamente, traversand toate meridianele energetice ale coprului, in proceduri bine definte,Terapia Bowen reactiveaza capacitatea creierului de a vindeca corpul.

In loc sa se concentreze asupra unei singure afectiuni, tehnica Bowen se adreseaza intregului corp, prin intermediul sistemului nervos vegetativ (SNV). Snv controleaza peste 80% din functiile corpului si este foarte susceptibil la factorii de stres externi.

Se poate aplica la orice varsta, inclusiv bebelusilor din prima zi de la nastere, in orice afectiune, indiferent de gradul acesteia, imbunatatirea starii de sanatate simtitndu-se in scurt timp.

Terapia se aplica in sedinte repetate, la intervale de minim 7 zile intre sedinte, iar o sedinta dureaza intre 30 si 60 min, in funtie de capacitatea corpului de a procesa informatia. Starea de bine poate fi resimtita inca dupa prima sedinta de terapie.

Terapia Bowen nu are efecte secundare.

Aceasta terapie se practica in clinica din BucurestiAlexandria si Craiova

terapia bowen