fbpx

Efecte negative terapie Bowen nu exista

Efecte negative terapie Bowen nu exista

Asa cum va povesteam si in alte articole, terapia Bowen, sau Bowtech, este o terapie holistica, noninvaziva, considerata terapie manuala homeopata.

Aceasta tehnica actioneaza prin intermediul unor impulsuri bine controlate, foarte profunde, transmitand organismului stimulul spre autovindecare. Aceasta tehnica confera beneficii majore pacientilor.

Prin actiunea delicata a terapeutului asupra muschilor, tendoanelor, ligamentelor  sau unor nervi, creierul primeste un mesaj de autovindecare. Practic, fiercare corp are un ritm propriu de vindecare, iar priotizarea in vindecare o stabileste creirul.

Pacientul vine la cabinet cu diverse afetiuni, unele acute, altele cornice. In urma discutiei purtate cu terapeutul, acesta din urma, tinand cont de multi factori cum ar fi mediul de viata al pacientului, traumele emotionale ale acestuia, simptomatologia prezentata de catre pacient, eventualele analize, scrisori medicale pe care acesta le poate prezenta, stabileste un protocol al terapiei.

Aplicarea acestui protocol in mod corect, respectand intocmai ritmicitatea necesara sedintelor de terapie, precum si timpul necesar prelucrarii informatiei acordat intre miscari pe parcursul sedintei de terapie, efectuarea exercitiilor recomandate de catre terapeut in anumite afectiuni, precum si schimbarea unor obiceiuri nocive de viata acolo unde ele exista, conduc la vindecarea afectiunilor.

Terapia Bowen a aparut in anii ‘50 cand descoperindu-si interesul pentru metode ce usureaza suferinta oamenilor, Tom Bowen a inceput sa observe ca unele miscari aplicate pe corp au efecte deosebite. El afirma ca terapia lui este  “un dar de la Dumnezeu”.

De-a lungul timpului, un numar foarte mare de pacienti, cu afectiuni diverse, au primit terapie Bowen.

De la femei insarcinate, copii de diverse varste, nou-nascuti, bolnavi de cancer, persoane avand afectiuni scheleto-musculare, migrene, persoane in varsta cu multiple afectiuni, traumatisme in urma unor accidente, toate au inregistrat ameliorari ale starii de sanatate, pana la vindecarea totala, fara a fi semnalate efecte secundare ale terapiei.

In terapia Bowen corpul nu este fortat sa actioneze intr-o anumita directie spre vindecare, acesta primid doar impulsul care ii semnaleaza ca are o treaba de facut. Ritmul vindecarii este stabilit de propriul corp.