Categories
Aromaterapie

Ulei esential levanda

Numita si levantica, acest arbust este originar din zona mediteraneana.

Romanii foloseau lavanda pentru a-si parfuma apa din baie, iar ea a ramas una dintre cele mai populare plante. Micile flori violacee apar in conuri, dupa frunze,pe timpul verii.

In scop terapeutic, se folosesc florile, care sunt uscate si folosite la prepararea de infuzii si capsule sau pot fi procesate pentru extragerea uleiului esential.

Iata cateva modalitati de folosire a uleiului esential de lavanda doTerra Lavender:

  1. Incercati o baie aromatica. Amestecati cu sare de baie Epsom, apoi dizolvati sarea in apa;
  2. Utilizati UE Lavender in ulei de cocos fractionat si masati pe talpi, picioare si maini inainte de somn; cateva picaturi de UE Lavender picurate pe perna determina un somn profund.Datorita puritatii sale, doTerra UE Lavender nu va lasa pete pe perna.
  3. Adaugati 4-5 picaturi de UE in otet pentru a diminua mirosul otetului;
  4. Aplicati UE Lavender diluat sau nediluat (conform varstei) pe iritatii ale pielii, muscaturi de insecte, cosuri etc. Lavanda diluata cu ulei fractionat de cocos calmeaza mancarimile ocazionale cauzate de iritatii si muscaturi de insecte;
  5. Difuzati in aromadifuzor pentru un miros placut in casa si pentru a alunga anxietatea;
  6. Preparati un amestec cu bicarbonat de sodiu si 10 picaturi de ulei esential de lavanda si stropiti salteaua. Lasati amestecul pe saltea cel putin o ora si apoi folositi un aspirator pentru a inaltura particulele ramase. In acest amenstec puteti adauga si Peppermint;
  7. Aplicat nediluat pe zona afectata de o arsura cu fierul de calcat sau tigaia, calmeaza durerea si stimuleaza regenerarea pielii (fara cicatrici);
  8. Calmeaza iritatiile pielii si inlatura celulele moarte daca il folositi ca si component al unei masti cosmetice organice;
  9. Adaugat in creme (cofetarie/patiserie), paine, prajituri, gheata, miere sau sirop, da un gust delicios preparatelor;
  10. Cateva picaturi de UE Lavender puse in ulei fractionat de cocos si aplicat in loc de aftershave calmeaza si hidrateaza pielea, diminueaza roseata si trateaza instant micile iritatii ale pielii;
  11. O picatura de UE Lavender ajuta la regenerarea si tratarea gingiilor, buzelor uscate, zgarieturilor sau arsurilor solare;
  12. Aplicat pe tample si ceafa ajuta la alungarea starilor de anxietate si nervozitate;
  13. Previne aparitia vergeturilor daca este folosit impreuna cu uleiul fractionat de cocos pe zonele predispuse;
  14. Adaugand cateva picturi de UE Lavender in apa pentru calcat rufe (nu in fierul de calcat) ofera un miros placut rufelor si dulapului
  15. Folosit impreuna cu UE Deep Blue in uleiul purtator (orice ulei vegetal) pentru masaj, calmeaza durerile de spate si muschi;
  16. Poate fi adaugat in crema de fata, crema de corp, lotiunea tonica, gelul demachiant pentru un plus de hidratare si calmare a iritatiilor.

V@lentin@