fbpx

Furia

Furia

Dintre toate emotiile cu care ne nastem, furia este primara si cel mai dificil de controlat. Indiferent cat ar fi de discreta, furia genereaza anxietate, defensiva si agresiune, bine cunoscuta reactie lupta-sau-fugi pe care o contine fiecare organism viu.

Si daca la furia cuiva raspunzi cu iritabilitate, situatia se va inrautati.

Furia intrerupe functionarea lobilor frontali. Instant vei pierde abilitatea de a fi rational si nici nu vei constientiza ca te porti intr-un mod irational. Cand lobii frontali se inchid, este imposibil sa ascultam cealalta persoana. Despre empatie si compasiune nici nu incape discutia. In schimb, vei simti ca ai dreptate si din clipa aceea, procesul de comunicare se intrerupe. Furia elibereaza o cascada de neurotransmitatori care distrug acele parti ale creierului care controleaza reactivitatea emotionala.

Este nevoie de multa perseverenta ca sa raspunzi la furie cu blandete. Este ceea ce invatatorii spirituali propovaduiesc de secole. Cand te concentrezi intens pe valorile si scopurile spirituale, creste fluxul sangvin in lobii frontali, ceea ce face ca activitatea din centrele emotionale sa descreasca.

Atentia constienta este cheia. Si cu cat ne vom concentra mai mult pe valorile interioare, cu atat ne vom putea lua mai bine viata in propriile maini. Adica ne vom folosi cel mai amre dat noua de Dumnezeu, liberul arbitru.

Prin urmare, meditatia pe cuvinte cu frecventa inalta: bucurie, iubire, recunostinta, pace, liniste, implinire, echilibru, te ajuta sa controlezi mai bine furia, aceasta emotie distructiva, inscrisa in fiecare.

Cand te gasesti in situatii conflictuale, chiar daca ai impresia ca nu tu esti cel care manifesta furia in acel moment, intreaba-te sincer care este motivul pentru care ai adus acea situatie in realitatea ta. Ce sentiment pe care il contii se manifesta in situatia respectiva. De fiecare daca vei gasi rapsunusul, clar, evident, in mintea ta: furia ta. Manifestata sau nu, furia continuta in campurile tale energetice te plaseaza in acele situatii din care ai de invatat cu sa o conrolezi.

Fii prezent in viata ta si in lectiile pe care ti le da!

Fii prezent in clipa ta!

V@lentin@